Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Зам.-министъра на правосъдието Иван Демерджиев обясни в Тази сутрин по

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Зам.-министъра на правосъдието Иван Демерджиев обясни в Тази сутрин по
Коментари Харесай

Зам.-министъра на правосъдието: Ще дадем истински задачи на Бюрото за защита

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Зам.-министъра на правораздаването Иван Демерджиев изясни в " Тази сутрин " по БТВ какви ще са новите задания на Бюрото за отбрана, след прехвърлянето му към Министерството на правораздаването. 

" Странно е опълчването от страна на господин Гешев, няма проблеми с прехвърлянето на Бюрото за отбрана към министерството. Министерство на просъдието няма да въздейства на състава на Бюрото. Само няколко са чиновниците, които са показали предпочитание да се трансферират в Националната работа по защита. Няма напуснали. Прокуратурата ни спомага. Първата стъпка беше да се трансферират чиновници, да се разпише подзаконовата нормативна база и материалната база. В последния пункт има сигнали, че се разпродава имущество на Бюрото и в случай че е правилно, ще се застрши живота и здравето на охранявани лица. Ако се трансферират бронирани коли да вземем за пример. В момента нямаме надзор, тъй като материалната база е на Бюрото и към момента е разполагаем на основния прокурор. Работим с бързи темпове за 3 месеца, с цел да обезпечим сигурността на застрашените лица. Няма пробив, нито смяна в работата на Бюрото. 

Не са доста застрашените свидетили към Бюрото. Тяхната сигурност е обезпечена. Вземат се ограничения в тази посока. Дейността се разделя на две, прокурор и следователи, дирекция " Охрана " охранява съдиите.

Първото предсказване на Гешев не се сбъдна, не си потеглиха доста хора. Министерски съвет охранява съдии които издават крайния акт и са най-вече атакувани. Създадена е организация, уверяваме, че няма да се стигне до там. 

Готови сме да им възложим същински задания, освен да са в работа на основния прокурор. Благодарение на него престижа на Бюрото е оскърбен. Истинските задания са да се пазят лица, а не да са в работа на основния прокурор. "   - обясни Демерджиев.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР